Login: Hasło:
Platforma Transakcji Barterowych
...
Jesteś w: Bartersi.pl / Rolnictwo i hodowla / Produkcja koncentratów mlecznych /
1 pkt = 1 zł

Kup punkty

Barter: Produkcja koncentratów mlecznych

nr. Oferty : 766

StanNowy
Dostępna Ilość11 Sztuk
PrzesyłkaOpcje Dostawy
Żeby zobaczyć dane użytkownika
Zaloguj się
szt.
Wycena 19 pkt [?]
Opcje Dostawy
OpcjaKoszt
Paczka Pocztowa Ekonomiczna12 pkt

Autor S. Pawlik
180 str.

Spis treści:

l. Historia i znaczenie produkcji koncentratów mlecznych

II. Mleko jako surowiec

III. Dostawa i odbiór mleka surowego oraz jego wstępne

magazynowanie

IV. Urządzenia i aparaty stosowane w produkcji koncentratów

mlecznych

1. Urządzenia wyparne

Budowa wyparki

Typy wyparek i ich charakterystyka

Ogólne zasady pracy i obsługi wyparek

2. Suszarki

Suszarki walcowe

Suszarki rozpyłowe

Budowa suszarki rozpyłowej

Rodzaje suszarek rozpyłowych i ich charakterystyka

Ogólne zasady pracy i obsługi suszarek rozpyłowych

Suszarka rozpyłowo-fluidyzacyjna

3. Urządzenia do produkcji mleka w proszku szybko

rozpuszczającego się

4. Urządzenia do przesiewania, chłodzenia, transportu

i przechowywania suchych produktów mlecznych

5. Mieszalniki do produktów sypkich

6. Urządzenia sterylizujące

7. Krystalizator

8. Homogenizator

9. Urządzenie do ultrafiltracji

10. Maszyny pakujące

V. Technologia wyrobu produktów zagęszczonych i suszonych

1. Mleko zagęszczone słodzone

Kontrola i dokumentacja procesu technologicznego

wyrobu mleka zagęszczonego słodzonego

Wymagania jakościowe i ocena gotowego produktu

Wady mleka zagęszczonego słodzonego i zapobieganie

ich powstawaniu

Wady smaku i zapachu

Wady konsystencji i struktury

Wady barwy i wyglądu

2. Mleko zagęszczone niesłodzone

Kontrola i dokumentacja procesu technologicznego

wyrobu mleka zagęszczonego niesłodzonego

Wymagania jakościowe i ocena gotowego produktu

Wady mleka zagęszczonego niesłodzonego i sposoby zapobiegania ich powstawaniu

Wady smaku i zapachu

Wady struktury i konsystencji

Wady barwy i wyglądu

3. Inne produkty zagęszczone

4. Mleko w proszku

Kontrola i dokumentacja procesu technologicznego

wyrobu mleka w proszku

Wymagania jakościowe i ocena gotowego produktu

Wady mleka w proszku i sposoby zapobiegania ich powstawaniu

5. Mleko w proszku szybko rozpuszczające się (instant)

Mleko w proszku odtłuszczone instant

Mleko w proszku odtłuszczone granulowane

Mleko w proszku pełne instant

Wymagania jakościowe i ocena gotowego produktu

6. Produkty mleczne dla niemowląt

Wymagania jakościowe i ocena mleka oraz modyfikowanej mieszanki

7. Koncentrat białek mleka w proszku (KBM)

Wymagania jakościowe i ocena (KBM)

8. Koncentrat białek serwatkowych w proszku (KBS)

Wymagania jakościowe i ocena (KBS)

9. Serwatka w proszku niehigroskopijna

Wymagania jakościowe i ocena serwatki w proszku niehigroskopijnej

10. Lody w proszku

Wymagania jakościowe i ocena lodów w proszku

11. Preparaty mlekozastępcze

12. Kazeinian i białczan

Technologia wyrobu kazeinianu sodowego

Technologia wyrobu białczanu sodowego

VI. Higiena produkcji

1. Higiena pomieszczeń produkcyjnych i magazynowych

2. Higiena osobista pracowników

Korzystając z serwisu, akceptujesz jego Regulamin | ProApps.pl - Kluczbork & IrdPoland.pl
Polityka plików Cookies | Polityka prywatności | Barter